Vrijstaande 8 persoons villa

Hier lees je meer informatie over de heerlijke dagen in de natuur, waar we per thema de shiatsu & sjamanisme naar hartenlust kunnen combineren.

Thema februari: de LENTE energie.
De Galblaas en Lever energiebanen/meridianen zijn een MUST voor iedereen. Voel hoe ze door je lichaam stromen en welke kwaliteiten ze zo in beweging brengen. Precies in het voorjaar zo super fijn om ze te voeden.
Dit Hout element staat voor keuzes maken, beslissingen nemen, daadkracht, dus het ook daadwerkelijk gaan doen.
Hoe fijn is het niet om deze stappen met elkaar al in beweging te brengen.
We gaan ook met elkaar een houtje breken. Letterlijk. Om zo jouw 'pijnpunten' te helen op alle niveaus. Deze heling heb ik in 2009 van Don Alejandro geleerd. Hij is de broer van Dona Maria, die mij zo liefdevol omarmde en m'n hart weer opende kort na het toen overlijden van mijn vader. Maar ook de Rite van de Banden van Kracht zouden we kunnen doen met elkaar. Helemaal daar de Galblaas energie op vele horizontale vlakken door ons lichaam stroomt, even zo de 5 power Banden.

Thema mei: de ZOMER energie.
Tijdens deze dagen van samen zijn, gaan we volop 'los' met de 4 energiebanen die alles met de zomerse energie te maken hebben.
Namelijk de Hart, de Hartbeschermer, de Dunne Darm en de DrieVoudige Verwarmer meridiaan/energiebaan.
Door ze zelf te ervaren, te voelen stromen, de kenmerken te duiden en wat niet allemaal meer, vergeet je nooit meer je HART te beschermen. De plek waar al je emoties samen komen en leef je volledig vanuit jouw stralende hart.
Mede door de combinatie die we maken vanuit de shiatsu met de diverse sjamanistische rituelen rondom het thema VUUR en dus ook het Vuur element, zullen deze dagen je lang bij blijven.
De dagen zullen we volop benutten met veel zelf en duo shiatsu, Do-In binnen en buiten en het maken van een Despacho om dit dankoffer aan het Vuur te geven. Het is zo'n prachtig natuurgebied. Met hopelijk volop de zon die ons verwarmd.

Thema augustus: de NAZOMER energie
Net tussen al de seizoenen in en helemaal in het staartje van de zomer zelf, voelen we deze Aarde energie op en top. De Maag en Milt meridiaan staan dan hoog in het vaandel en zullen volop ervaren worden. Juist ook wanneer het helemaal niet zo vanzelfsprekend voor je is, dat het echt de Moeder Aarde energie is, die jouw centrum bepaalt. Wanneer ze niet die veiligheid heeft geboden, juist wanneer je dat zo hard nodig had. Door het behandelen van de 2 meest vrouwelijke energiebanen, kun je ervaren hoe deze bij jou stromen en wat er voor nodig is, om ook die veilige bedding te kunnen toestaan.
De Baarmoeder Heling lijkt mij erg fijn om dan daar met en bij elkaar te kunnen doen, maar dit laat ik ook helemaal vrij aan hoe we dan met elkaar in de groep en haar energie zijn.

Thema oktober: de HERFST energie
Tijdens deze dagen laten we de zomerse energie al weer iets achter ons, om zo weer op weg te gaan naar de winter. Maar niet getreurd, deze herfst energie heeft zo veel moois. Denk aan de ondergaande zon, de oogst die je kan plukken om je te voeden, het stille verdriet wat naar buiten mag komen door het te zien en aandacht te geven, waardoor de tranen weer vrij kunnen stromen. Hoe heerlijk is het om dat los te kunnen laten, dat je niet meer dient, maar ons volop gediend heeft tot nu toe.
Door volop aandacht te geven aan je Long en Dikke Darm energiebanen kun je aan den lijve ervaren, wat het met je doet, wanneer deze weer lekker stromen. Vol vertrouwen en in een veilige ruimte is er voor een ieder genoeg tijd voor haar proces.

Thema december: de WINTER energie
In de winter gaan we ons heerlijk terug trekken in deze prachtige natuurlijke omgeving. Met alle rust en ruimte die een ieder nodig heeft, behandelen we de 2 energiebanen die in de winterse tijd het zwaar te verduren heeft. Namelijk de Nier en de Blaas energiebanen. Wetende dat op de Blaas meridiaan tsubo's liggen die goed zijn voor alle meridianen. En wie wil er nu niet dagelijks een hart-verwarmende shiatsu behandeling ontvangen, om je zo te voeden en vullen met rijke kosmische energie, in jou al aanwezig. De Nier energiebaan is werkelijk goed voor bijna alles. Deze meest krachtige vrouwelijke energie helpt je bij alle soorten van hormoon-disbalans en bij volledige uitputting. Onze bijnieren krijgen het hart voor de kiezen, en tijdens deze dagen kunnen we hier meer zachtheid in brengen. En kom je meer in je vrouwelijke energie. Sterk en krachtig, vanuit je onderbuik gevoel.
Hoe hoog staat bij jou het winterse element "Water" al aan de lippen? Misschien is het wel gewoon tijd voor een rustmoment. Puur voor jezelf en je medemens. Voel jij je lekkerder in je vel, zo zal ook jouw omgeving hier dankbaar voor zijn en fijn op reageren.
Naast het dagelijks behandelen van deze lange energiebanen, zullen we ook gebruik gaan maken van de verwarmende gember kompressen die we op onze nieren en buik zullen plaatsen. Als ook de Terug Stap Oefening. Je Voorouders ontmoeten en hun boodschap vertalen naar het nu.
Je voelt je letterlijk herboren na deze dagen.
 

Overdag zullen we bezig zijn om de energiebanen te laten stromen, voeden, vullen, herkennen van de natuurlijke bewegingen en wat niet meer. Dit om zo weer helemaal in jouw eigen kracht te komen en de energie bruisend door je lichaam te voelen stromen. We passen de zelf-shiatsu, duo shiatsu, Do-In, mudra's en meditaties toe. Net daar waar we behoefte aan hebben en hoe het goed voor ons lichaam voelt.

 

In de avonden is er ruimte voor een ontspannende voetmassage of voor het toepassen van een GEMBER compress of MOXA behandeling. Deze verwarmende wortels zijn zo lekker om te ontvangen. Dus waarom niet als we toch lekker bij elkaar zijn en erna ons bed in kunnen rollen.

 

De sjamanistische rituelen doen we met elkaar wanneer hier behoefte aan is. Dit ontstaat spontaan vanuit de groep en hoe de energie ons hierna toe beweegt.

 

Locatie: In een luxe vrijstaand vakantie huis voor 8 personen te Herpen. Met de prachtige natuurrijke omgeving in de achtertuin, waaronder bossen, vennen, heide en zandverstuivingen.
Het huisje heeft 4 twee persoonskamers met 8 losse eenpersoons bedden, één kamer is inclusief een badkamer met douche en toilet en er is één gemeenschappelijke badkamer met een douche, dubbele wastafel en de 1 persoons infra rood sauna ruimte. De overige kamers hebben een wastafel. En uiteraard nog een aparte toilet op de gang.
In de huiskamer is er vloerverwarming.


 
Financiën:
Weekeinde is €300,- Start vrijdag rond 16.00 uur tot zondag 19.00 uur
Midweek is €400,- Start op maandag rond 16.00 uur tot donderdag 19.00 uur
Wil je een slaapkamer delen? Dan ontvang je €50,- korting per persoon.

Het bedrag is voor alle lessen en ceremonies, de overnachtingen in een tweepersoonskamer met wastafel, aparte douche ruimte en aparte toilet, incl. de beddengoed en eindschoonmaak en de tax pppn. De maaltijden doen we met elkaar. Wanneer een ieder meeneemt voor het ontbijt en lunch wat jezelf het lekkerste vind, of wat qua je eet wensen nodig is, dan maken we er met elkaar iedere maaltijd een feestje van. Voor het diner zou het super zijn wanneer je één warme maaltijd voor 4 personen wilt bereiden. Zo eten we iedere maaltijd lekker divers.

Zelf meenemen:
- denk aan wandelschoenen, warme kleding, je shiatsu kleding
- shiatsu handdoek om op te liggen en kleed voor over je heen tijdens het ontvangen van de shiatsu
- baddoeken voor de douche / sauna cabine
- 3 extra handdoeken voor de gember of compressen, (1 grote badlaken en 2 kleinere douche handdoek)
- 2 handdoeken voor onder je voeten voor de voetmassage
- warme sloffen of slippers, daar we bij de buitendeur de schoenen uit laten
- eventueel je drum, fluit, ratel, je persoonlijke krachtvoorwerpen etc
- eventueel een kleed om op te zitten bij het vuur buiten
- eventueel zwemspullen, we kunnen gaan zwemmen in het meertje of gratis gebruik maken van het zwembad op het terrein van het voor- tot het najaar.

Zelf zal ik een shiatsu behandeltafel meenemen. Werk je zelf op een futon of op de shiatsu stoel, in overleg kan die ook mee. Heb je zelf een tafel, stoel of futon over, die makkelijk mee kan, lekker doen! Zo kunnen we tijdens de les momenten het precies voor jou op maat maken.

Ik wil eigenlijk nu al gaan. Heb er zoveel zin in.
Mijn krachtkaarten en de shiatsu & sjamanistische spullen liggen in ieder geval al klaar.
Hopelijk tot in het Hollandse Brabant.