Bedrijfsnaam - Boodschap
RSS

Recente posts

Zomer
Herfst
Nazomer
Column Winter
Winter - Water element

Categorieën

Herfst 2013
Seizoenen - Elementen
start
Vrouwen Samen
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Nazomer

Nazomer – Aarde element
 
De regen valt met bakken uit de hemel. Het is midden augustus. Volgens de kalender het seizoen van de zomer, maar ik zit niet buiten op het strand met vriendinnen. Ik schuil achter de pc.
Deze periode noemen we volgens de leer van de 5 elementen een overgangstijd. De tijd tussen de seizoenen in. Tussen het volop Zomer gevoel en de Herfst in, zitten er altijd enkele weken van wisselvallig weer. Het hoort bij het element Aarde. Dit element heeft feitelijk 4 keer per jaar een opleving. Tussen alle seizoenen in heb je zo’n overgangsfase.
Dit eenmaal wetende, is het veel makkelijker te handelen met de enorme verschillen. Niet alleen tussen de zon en de regenbuien, maar ook tussen de diverse buien in je gemoeds toestand. Zo heb je nog een zorgeloos bestaan, en zo zit je flink te piekeren over zaken die je niet makkelijk los kan laten. En zo heb je letterlijk last van een opvlieger.
Je hoofd ontploft en je voeten voelen kouder aan. Welkom bij het element Aarde.
Een hele fijne en simpele oefening om deze Aarde energie in je lichaam zelf aan te pakken:
-          Ga elke dag een half uur wandelen
Zo simpel is het voeden van je Aarde energie. Daarnaast kan ik je 20 verschillende oefeningen geven, maar dat is handiger om voor te doen in de DOJO zelf.
Het leuke is, dat in Japan letterlijk het woord DOJO staat voor ‘een veilige leeromgeving’. Een ruimte waar je de diverse stijlen wat met je Ki te maken heeft kunt leren. Het mogen en kunnen ervaren van je eigen energie stroom , zoals ook shiatsu met je doet, maar denk ook aan AiKIdo. En Ki omgedraaid maakt IK
Welkom in de Hagukumi dojo
 

Nelleke

0 Reacties op Nazomer:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment