Bedrijfsnaam - Boodschap
RSS

Recente posts

Zomer
Herfst
Nazomer
Column Winter
Winter - Water element

Categorieën

Herfst 2013
Seizoenen - Elementen
start
Vrouwen Samen
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Herfst

Herfst – Metaal
 
In deze dagen dat de klok weer in zijn oorspronkelijke tijd terug gezet mag worden, de wereld weer in haar oorspronkelijke dynamiek rond draait en de mens weer in haar eigen oorspronkelijke ritme komt, maken we ons klaar voor de herfst.
De gordijnen sluiten we wat eerder, de kaarsjes mogen weer aan. Op het land wordt de oogst binnen gehaald en genieten we volop van de prachtige kleuren in de natuur. De goudgele bladeren dwarrelen rustig omlaag. Zo ook is de energie van het element van de herfst. Namelijk Het Metaal.
De Longen nemen de Universele energie vanuit de Kosmos mee naar binnen en laten het afdalen naar de Nieren. In ons lichaam laten we alles wat niet meer dient weer gaan, ook de weg omlaag. De Dikke Darm scheidt letterlijk uit, dat wat we niet meer nodig hebben. Deze uitwisseling, of het nu via de huid of de darmen gebeurd, is zo passend voor dit seizoen.
De goud gele zon aan de horizon komt steeds lager te staan. Het teken van het element Metaal, betekent in het Chinees letterlijk GOUD. Het hoogste punt van de Yange zomer tijd, wordt minder. Om via de gure herfstwinden naar de winter, naar de Yinne tijd te gaan. We ademen deze pure gouden energie in onze longen.
Tuurlijk, als je in disbalans bent; de tranen vloeien wat rijkelijker, je bent veel meer vatbaar voor al het verdriet en je snottert er aardig op los, dan kun je spreken van de herfst blues. Maar ook lijflijke klachten kunnen wat meer tot uiting komen. De griep die om de hoek komt, huidaandoeningen, bronchitis en de bekende chronische long en darmaandoeningen. Weet dat je er met shiatsu heel wat aan kunt doen. Zelf kun je makkelijk de beide meridianen behandelen aangezien ze op je armen lopen. Of je bezoekt een shiatsu therapeut voor een behandeling.
Ook de diverse voorbereidende Do-In oefeningen helpen je aardig deze tijd door. En of de klok nu wel of niet naar voren of achter moet, je laat je dan daar niet meer door uit het veld slaan. Letterlijk. Je stoffelijke ziel, voelt zich weer thuis.
 
Nelleke

 

0 Reacties op Herfst:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment