Bedrijfsnaam - Boodschap

Wonderlijke energiebanen 

Helaas nog geen lessen mogelijk, maar ik ben ze wel online aan het delen, dus kijk snel naar de tabblad: Denk niet zwart-wit


Een ieder die me kent, weet dat ik weinig genoegen neemt met het zinnetje: "het is nu eenmaal zo". Ik wil weten / ervaren waarom. Enkel zo kan ik het delen. 

Meer dan 14 jaar terug heb ik deze zeer wonderlijke energiebanen mogen leren van Sensei Kawada. Mijn wereld stond toen letterlijk op de kop. En dat kwam niet alleen door deze Oeroude kennis. Maar meer door mijn eigen opvattingen / denkwijze / patronen. Ik heb geleerd, hard te werken, veel te doen, het moet gewoon bijna altijd 'zwaar' voor je zijn, moeite kosten. Dan doe je het goed. 

Werken met deze Energie is zo licht, zo helder, zo makkelijk, stroomt zo puur....
...met enkel één vinger op de juiste plek, kan je een hele combinatie van meridianen openen. En er gebeurde vaak ook spontaan nog meer. 

Het alom bekende "als ik hier druk, doet het daar zeer" kun je natuurlijk in deze transformerende tijd helemaal mooi omzetten / veranderen in "als ik hier druk, doet het daar veel minder pijn, voel ik er tintelingen, worden mijn handen weer warm, krijg ik meer lucht, ruimte etc."
Dit is een kleine greep van de wonderlijke reacties van cliënten, die ik ontving na of tijdens een shiatsu behandeling. 

Was het echt zo simpel, kun je echt met je vinger op de juiste plek een hele reeks aan klachten doen verminderen. WOUH !!
Lang was ik erg onzeker om deze bijzondere ervaringen met andere te delen. Ik ben toch zeker Sensei Kawada niet. Waar zou ik dan het lef vandaan halen, om deze Wonderlijke lessen te doceren. Het kleine stemmetje in mij won vaak. 
Ik was niet goed genoeg, niet kundig genoeg. Ik praatte mezelf klein. 

Tijdens het afgelopen transformatie-jaar begon ik te beseffen, dat het niet om de persoon gaat. Het gaat niet om mij. Het gaat om het grotere geheel. De Oeroude informatie. Dus hoe kan ik het in mijn hoofd halen, om deze kennis van 3000 jaar terug voor me te houden. 

Helemaal passend in deze tijd, kreeg ik in 2015 een verzoek, om te gaan starten met deze stof. Ik werd er zo enthousiast en blij van, en binnen zeer korte tijd waren er vele met me, die ook verder wilde met de leer van de energie banen. Of weer opfrissen van de stof, of ervaren hoe de energie beweging nu stroomt. 
De eerste 2 groepen zijn inmiddels klaar. Ervaring van de meridianen is wel een vereiste. Zo kunnen we meteen de diepte in en deze stof mooi aanvullen vanuit de I Ching. 

De 8 trigrammen zullen snel helder voor je worden en de combinatie ervan met de shiatsu kun je meteen in je praktijk toepassen. 

En heel graag bied ik weer de hele reeks van de 8 Wonder Meridianen lessen aan. 
Het liefste als één geheel, alle 8 de dagen over 8 vrijdagen verdeeld. Maar mocht je eerder een les gemist hebben, kun je deze natuurlijk altijd bij de huidige groep inhalen. De vaste inval docent is Claudia Heijdel. Ze heeft haar eigen Do-In-School in Roelofarendsveen en we kennen elkaar vanuit de Klassieke Shiatsu Opleiding. 

Wat zijn nu deze wonderlijke energiebanen?

Wanneer je de 'gewone' 12 meridianen vergelijkt met de rivieren, dan zou je de 8 Wonder Meridianen kunnen vergelijken met de kwelders. Dus wanneer de rivier een grote hoeveelheid water te verwerken krijgt, bv wanneer het ijs op de bergen gaat smelten, dan is het fijn om ruimte te hebben, waar de rivier even kan uit dijen.
 Zo ook de energie in ons lichaam, deze stroomt ook soms over of is maar een klein stroompje. Maar energie is energie. Dus hoe is jouw Energie verdeling?


Voel je welkom en ervaar zelf hoe mooi deze shiatsu is. 

Elke dag behandelen we een gehele Wonder Meridiaan, dus stap voor stap ontvang, leer en ervaar je zelf de diverse technieken. 

Mail of app me, wanneer je daarover meer wilt weten. 
Klik hier als je je wilt aanmelden voor deze module. 

Alle onderwerpen met korte inhoud zie je hier op een rijtje:

- GOUVENEURSBAAN 
Dit is de meest Yange (mannelijke) baan in ons lichaam. Verbindt ook alle andere Yange meridianen met elkaar. Zorgt voor de hele wervelkolom, de rug, achterkant van de nek en je hoofd. Heeft goed contact met Dunne Darm meridiaan en de 3 chakra's.  

- CONCEPTIEBAAN
Deze Oer dame is als een moeder, die haar kindje krijgt. Ze is namelijk het centrum van de Yin energie. Zoals de locomotief de trein vooruit helpt. Heeft alles met emoties en je ademhaling te maken. De conceptiebaan zorgt goed voor de buik, borst, longen, keel en het gezicht. Heeft goed contact met de Long energiebaan en de middelste 4 chakra's.

- YIN ENKELBAAN
Mocht je extreem vermoeid zijn, je ogen overdag haast niet meer open kunnen houden, denk dan aan deze Yin Enkel baan. 
Ze zorgt goed voor je hoofd, de hersenen, feitelijk je gehele lichaam, de armen en benen en met name bij infecties.
Samen met de Yange baan, zorgen de beide Enkel Vessels ervoor, dat je beter in slaap valt, doorslaapt en weer makkelijker opstaat

- YANG ENKELBAAN
Bij mensen die veel bureau werk doen, is deze energiebaan een eerbiedig "moetje". Ook klachten zoals: frozen schouder, nekstijfheid, hoofdpijn, moeite met buigen / optillen van de armen, zijn kenmerkend voor disfunctioneren van deze mannelijke enkel baan. 

- RIEMKANAAL / Gordelbaan / BELTVESSEL
Deze bijzondere energiebaan, loopt als enige horizontaal. Precies over je taillebaan. Zorgt voor de mogelijkheid om beslissingen te nemen en het concretiseren van je dromen. Zorgt voor meer balans en harmonie in je lichaam. Om letterlijk het Hemelse gevoel op Aarde te krijgen. 

- THROUGH GOING VESSEL / DOORGANGSKANAAL
Deze baan werkt heel goed bij onder andere: gynaecologische problemen, moeilijke pubertijd, na een miskraam, impotentie en bij rebellerende Ki. Deze energiebaan zou iedere vrouw moeten weten. 

- YIN LINKING VESSEL/VERBINDINGSBAAN
Deze energiebaan kun je het beste toepassen bij klachten als: sinusitis, bloedneuzen en astma. Maar bovenal bij post traumatisch stress syndroom. Geeft sowieso een opmerkelijk kalmerend effect.

- YANG LINKING VESSEL/ VERBINDINGSBAAN
Beide linking vessels zorgen goed voor je organen. Geven hen die ruimte terug, die ze feitelijk behoren in te nemen. Niet te veel, niet te weinig. Hierdoor kom je zelf ook letterlijk weer meer in balans. Verder is deze energie baan heel goed bij: duizeligheid, tinnitus, mensen die hypochondrisch zijn en doet het goed bij vele emotionele zaken. 

INFO:
De lestijden zijn van 10.00 - 16.00 uur en worden in Den Haag gegeven.


TARIEF:
Klik hier om het financiële deel te bekijken.
( dit is inclusief een zeer uitgebreid werkboek )

De lessen zullen heel praktisch zijn, dus veel doen en veel ontvangen. Door deze vorm van doceren heb ik zelf het meeste geleerd. Het werkboek zal voor veel naslagwerk zorgen. 

Gekozen foto:
In Petra, Jordanië loop je eerst 1.2 km door een kloof, the Siq, voor je bij de prachtige Treasury , de schatkamer, aankomt. 

Vroeger al wist men het belang van stromend water. Toen woonde er 30.000 mensen midden in de woestijn. Na vele keren daar gelopen te hebben, scheen nu de zon prachtig op de wand en werd deze vorm voor me zichtbaar. 

Vergelijkbaar met al de kennis van de meridianen:  een ieder heeft ze / weet ze / kan ze voelen / kan ze toepassen. 

Maar juist wanneer net die ene drukpunt (tsubo) behandeld wordt, gebeuren er bijzondere / wonderlijke verschuivingen van de energie.


De Wonder Meridianen hebben vele van die wonderlijke schoonheden.  En die leer je toe te passen. Feitelijk heel simpel. Dus zo halen we een klein stukje van de energie van het wonderlijke Petra  naar Den Haag. 

Voel je welkom !!

Laatst gewijzigd: 28-11-2019