Bedrijfsnaam - Boodschap

Meridianen lessen - Energetische shiatsu 

Deze module is HBO geaccrediteerd door de KTNO (nummer 9304 ) en erkend door de BATC, LVNG, VBAG, VVET en NVST. 

Instromen kan weer vanaf maandag 2 september 2019 of daarna per start van elk nieuw thema blok. Zo'n eerste blok van 4 lesdagen is tevens een mooi moment om voor jezelf na te gaan, of je hier mee wilt starten en ook om te ondergaan hoe dubbel een shiatsu behandeling werkt. Voor de gever als ook voor de ontvanger altijd een rijke ervaring. 

Zie de agenda voor de data.
Aanmelden kan door hier te klikken. 
Locatie: Studio Meng, Helmersstraat 140 te Den Haag (gratis parkeren op de Koningin Emmakade en de wijk daar achter)


De meridianen zijn voor mij net zo vanzelfsprekend als het bloed dat door mijn aderen stroomt. Mijn lichaam voeding geeft en de afvalstoffen naar buiten toe transporteert. 

De energiebanen of meridianen hebben ook een eigen stelsel vergelijkbaar met de bloedbanen. Wanneer alles vrij kan stromen voel ik me prima. maar mocht er een blokkade in een energiebaan zitten dan kunnen er allerlei klachten zich manifesteren. Van heel vaag of niet direct merkbaar tot zeer heftige ziektebeelden. 


De KUNST is het dan om te kunnen achterhalen waar de oorzaak vandaar komt. Dus in plaats van heel klacht gericht te gaan behandelen, ga je met het gehele lichaam op ontdekkingstocht. 

Welke van de 12 energiebanen stroomt er lekker of waar voel je eventuele blokkades. Het zou dus zomaar kunnen zijn, dat de oorzaak van een aandoening wat verder op de energiebaan zit of op een hele andere energie baan. 


Je behandelt dan ergens anders dan waar de klacht zit. Met de 'plattegrond' van de meridianen op zak kun je het lichaam misschien wel zien als het spoorwegboekje van de NS. Waar zitten de knooppunten of zijn de grote stations? 

Tijdens de lessen leer je observeren, voelen en kijk je zonder je ogen te gebruiken. 
Door theorie met veel praktijk te combineren ervaar je wekelijks zelf wat deze diverse energiebanen in je lichaam doen. Waar lopen ze precies en hoe kun je ze het beste behandelen. Je krijgt dus zelf ook vele shiatsu behandelingen tijdens deze opleiding.
Hoe fijn is dat, ook om zo je week te beginnen. 

Shiatsu is altijd over de kleding heen. Je leert in diverse houdingen te behandelen, bijvoorbeeld in zijligging, of juist op je buik, of rug. Soms kun je zelfs beter op een stoel behandelen, dus terwijl de ontvanger zit. Of op een behandeltafel. 


De lessen worden ondersteunt door kennis vanuit de 5 elementen leer. 
Met de cyclus van het Vuur - Aarde - Metaal - Water - Hout. 
En de orgaanklok, waarbij een meridiaan 2 uur een 'hoogte en diepte' punt kent.

Tijdens deze jaarmodule kun je ook een los thema blok volgen. Er zijn totaal 8 blokken. Lestijden zijn altijd van 13.00 - 17.00 uur op de maandagen. 
Voor de HBO student is er op iedere laatste lesdag een extra coachingsprogramma van 10.00 - 12.30 uur. 


In de praktijk is het na de zomer fijner om met de nieuwe deelnemers met de Long energiebaan te starten. Dus thema nazomer en herfst zal in dit najaar omgedraaid worden. 

Thema Herfst, met de Long en de Dikke Darm (element Metaal)
Data:  2 - 9 - 16 - 23 sept
Hier leer je de benen te behandelen in rugligging. Vanuit de Aarde energiebanen voedt je de hele romp en zo je gehele lichaam. 
Vooral bij 'vol' zitten in je hoofd, veel piekeren of overbezorgd zijn, vooral voor anderen, weet dan dat je Maag en Milt meridiaan weer meer in balans mag komen. Ook voor alle vrouwelijke hormonale schommelingen weet je na dit blok, hoe hier beter mee om te gaan. 


Thema Nazomer, met de Maag en de Milt meridiaan (element Aarde)
Data: 30 sept -  14 - 28 okt 
Tijdens deze lessen leer je de armen te behandelen, met extra aandacht aan de nek en schouders. Het beruchte woord 'Loslaten' van je zorgen, de klachten, de emoties... ik word er persoonlijk knetter van, 
wanneer men dit tegen me zegt. Laat het maar los.... 
Letterlijk doen de darmen dat wel. Dat wat je niet meer dient, mag je aan het toilet geven. Tijdens deze praktijk lessen kun je longproblemen, huidaandoeningen en je darmen weer wat meer in balans krijgen. 


Thema Winter, met de Blaas meridiaan (element Water)  
Data: 4 - 11 - 18 - 25 nov 2019
Tijdens deze lessen leer je uitgebreid de rug te behandelen. Met diverse strekkingen van de rugspier. De chronische diagnostische punten lopen allemaal langs je ruggengraat. Hier gaan we veel tijd aan besteden. Hoe deze te behandelen. En ook de emotionele Blaaslijn komt aan bod. Daarnaast besteden we aandacht aan het hoofd. 
Deze Winter / Vrouwelijke energie is zo van wezenlijk belang, dat ik hier wel een jaar over zou willen doceren. En dan nog tijd te kort kom. 

Tussen toets of eind examen: 2 dec 2019

Thema Winter, met de Nier meridiaan (element Water)
Data: 6 - 13 - 20 - 27 januari 2020

Je leert de voorkant van het lichaam te behandelen. Dus voetzool, binnenkant enkel, been, buik en borst. 
De Nier meridiaan staat voor alle hormonale functies. 

Heeft de emotie: angst. 
Bijnieruitputting, Burn-Out en heftige vermoeidheid hoor ik helaas te vaak om me heen. Tijdens deze lessen leer je veel over je eigen Oer energie. 


Thema Lente, met de Lever en de Galblaas meridiaan (element Hout)
Data: voorjaar 2020. Zie de agenda voor de exacte data

Deze energiebanen zorgen ervoor dat je op ziels-level beter snapt wat er echt toe doet. Dus de daadkracht en de vorm om ook echt keuzes te maken en beslissingen te nemen. Je creatieve kant kan je verder ontplooien. 
Ook hebben deze 2 energiebanen invloed op de spijsvertering, psyche, de spieren, banden, pezen en opent de ogen.
Je leert hoe je shiatsu kunt toepassen in zij- en rugligging. Met vele strekkingen en manipulaties. Maar je leert ook met meer dan alleen je handen en duimen te behandelen. 

Thema Zomer, met de Hart en Dunne Darm meridiaan (element Vuur)

Data: voorjaar 2020

Functie: Dit Koninklijk Vuur duo staat voor je bewustzijn. Hoe je emotioneel reageert op je omgeving. Twinkelende ogen en een open, warme, verstandige levenshouding zijn signalen dat het hart goed functioneert. De Dunne Darm verheldert het denken door het scheiden van het zuivere en het niet zuiveren. En helpt bij het verwerken van heftige shock. Je leert de borst, armen, handen en pinken te behandelen in zijligging, rug- en buikligging. 


Thema Zomer, met de Hartbeschermer en 3VV  (element Vuur)
Data: voorjaar 2020

Functie: in het algemeen zorgen deze energie banen ervoor dat je weer lekkerder in je vel mag komen. Je weerstand te verhogen. Dus je letterlijk en figuurlijk weer staande weten te houden.
Ook juist op mentaal vlak bij (langdurige) emotionele stress situaties. Daarnaast is het ook goed toe te passen bij allerlei vaak wat 'vage'of meerdere klachten tegelijk. Zoals ontstekingen, en alles rondom je bloedvaten, zoals hypertensie en hartfalen. Je leert vooral energetisch behandelen.

Thema verdieping: 
Bo en Yu punten en de HARA diagnose en al de meridianen opfrissen door middel van een proef- en een eind examen 
Data: 20 mei - 3 - 17 - 24 juni 2019 en einde voorjaar 2020.
Je leert de middelste twee dagen hoe je kun diagnosticeren met de Bo en Yu punten en hoe een HARA diagnose gaat. De eerste lesdag zijn clinics. Door een cliënt mee te nemen, kun je onder begeleiding een volledige shiatsu behandeling toepassen. Tevens examen moment voor diegene die op HBO niveau deelnemen of dit wensen. 


De dagindeling:
- 12.45 Koffie of thee
- 13.00 Do-In en korte theorie
- 14.30 Praktijk
- 16.45 Do-Out

Samen met je van te voren ontvangen digitale reader, heb je zo een compleet overzicht van weer een onderdeel vanuit de KUNST van de Meridiaan Shiatsu. 

Na ontvangst van het bedrag mail ik je de uitgebreide reader. 
Voor een papieren versie vraag ik € 20,- per reader.

AANMELDEN:
Om me te laten weten dat je interesse hebt in deze shiatsu module, dit kan via de mail of app naar 06-18355683. 

LOKATIE:
Adres: Helmersstraat 140, 2513 SC  Den Haag (www.studiomeng.nl)

Geplaatst: 31-8-2019

 
Algemene voorwaarden MapQuest Kaarten/routebeschrijvingen dienen alleen ter informatie. Alle risico is voor de gebruiker. MapQuest, Vistaprint en hun leveranciers zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud, kwaliteit van de wegen, snelheid of gebruikersvriendelijkheid.